Ebben a pillanatban jött az információ:
"A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint ha megvalósítják a lezárást, az olyan polgári-engedetlenségi akció lesz, amibe a rendőrség szakmai döntése alapján nem lehet erőszakkal beavatkozni. Ebben az évben július 17-én a strassbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága olyan ítéletet hozott, amiben elmarasztalták a Magyar Államot, mert a 2002-es hídfoglaláskor aránytalanul korlátozta az emberi jogokat a rendőri beavatkozással. Az ítélet szerint jogszerű a be nem jelentett tüntetés is, ha megőrzi békés jellegét. 

A másik ok: a következetes jogalkalmazás. 1990-ben, a taxis blokád idején Barna Sándor, a főváros akkori rendőrkapitánya nem hajtotta végre a belügyminiszteri utasítást és nem oszlatta fel a tüntetést. A rendőrség közlése szerint a kettős mérce alkalmazásának vádját azzal szeretnék elkerülni, hogy a rendőrség nem szól bele a politikába. Vagyis ha lesz pénteken hídblokád és ha az békés marad, akkor nem avatkoznak be. Ebben az esetben a rendőrség csak a forgalmat tereli másik hidakra."

MAGYAROK!
Most kell észnél lenni! _NEM SZABAD_ elveszíteni a békés mivoltát a tüntetésnek!
MAGYAROK!
Itt a lehetőség megbuktatni Gyurcsányt és kormányát! Ha törvényes a tüntetés, akkor azt ki lehet terjeszteni más városokba és utakra is! Amennyiben ez megtörténhet, teljes mértékben vállalom a szervezést Miskolcon!
MAGYAROK!
Most ne kezdjétek el azt, hogy hazudik az ÁVH! Muszáj bennük megbízni, más lehetőségünk nem maradt!
Most vagy soha! "Miénk a város, miénk az utca!"

Most jött az infó:
A rendőrség továbbra is határozottan fellép minden, a jövőben előforduló jogsértéssel szemben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán késő este az MTI-vel, miután több internetes oldalon is megjelent az az állítólag a BRFK-tól származó hír, hogy a rendőrség nem akar beavatkozni a Kurucinfó által péntekre szervezett hídlezárásba.
A teljes cikk: http://www.hirado.hu/cikk.php?id=239107

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr54206608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása