Tiszta szívből szeretnék gratulálni Grúziának, hogy ahelyett, hogy a tévében néznék az olimpiát vagy Tibetért tüntetnének, gyorsan lerohanták Dél-Oszétiát kis pénteki kikapcsolódásként.
Persze gyorsan megjelentek a nagyhatalmak is: Amerika Grúziát, Oroszország Oszétiát támadja.
Remek, hogy két ilyen kis fos ország pattogásából nagyobb konfliktusok is lehetnek. Bár állítólag az USA nem szeretne beavatkozni, de orosz elvtársaink máris támogatást küldtek az oszétoknak, Grúzia pedig kivonta ezer katonáját Irakból.

Magam részéről most nem támogatnám a grúzokat: egy kis területért pattognak, szállnak harcba a náluk jóval erősebb orosz hadsereggel.
A legtöbb ország minden felet felszólított, hogy üljenek a seggükre, de egyelőre nem nagyon akarnak.

Persze megjelentek a rettegők, hogy most aztán hűdekitör a világháború: attól szerencsére még messze vagyunk. Remélhetőleg sikerül elérni a fegyverszünetet és mindenki hazamegy teázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr15607267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása