Nervus 2007.12.16. 12:31

Sztrájk reloaded

Holnap sztrájk. Nemkicsit. Nagyon. De lehet, hogy elkúrják. És hazamennek. Főleg, ha betartják, hogy "nem akarják zavarni a karácsonyt". Miért ne?
Most éppen a vasutasok és postások bátorságán múlhat egy esetleges kormánybuktatás.
Igen, ha nem hallottátok volna, ha holnap délig nem egyeznek meg a postások, határozatlan ideig sztrájkolnak, és egy levelet sem kézbesítenek [+ fel sem dolgoznak]- kivéve az egészségügyieket, vagy a vakoknak szólóakat.

Gondoljuk csak el, hogy mi lenne pár nap után, mondjuk pénteken.
Napok óta nem járnak a vonatok, az esetlegesen megmaradt/leeső hó miatt, a balesetek miatt a közúti közlekedés is lassul. Az embereknek muszáj buszozniuk, de ott sincs elég hely. A vonatok esetleg nyílt pályákon vesztegelnek, a pályaudvarok zárva vannak.
Napok óta nem tudunk számlákat befizetni, elküldeni a karácsonyi képeslapokat, leveleket.
A postást talán egyszer láttuk, amikor a szomszéd Mari néninek meghozta az orvosi papírjait.

Az emberek egyre dühösebbek - jogosan -, és talán pár nap alatt rá is jönnek, hogy nem a vasutasokat kell utálni, hanem a Gyurcsányt.
Talán még tüntetés is kitörhetne, csak nehogy le kelljen zárni valami utat / nehogy a tüntetők tegyék azt meg...

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr34265666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása