"Mindennapos a lelki terror az iskolákban - állítja Simonné Toldi Ágnes, a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének (MSZOE) munkatársa. A gyereket ért megaláztatásokat azonban nehéz bizonyítani, ráadásul gyakran sem ők, sem a szülők nem mernek panaszt tenni - írja a Népszabadság."
Ideje volt rájönni, hány ilyen történetet tudnék mesélni.
Talán írtam is azt, amikor egy "szép" napon a leninvárosi tiszaújvárosi iskolában hallottam a szeretett igazgató ordítozását, miszerint:
"Bejöttek a szülők könyörögni, hogy ne buktassuk meg, mert nagyon rossz a helyzetük, hát de ki a faszt érdekel a kölyök?" Az egész iskola hallotta, ráadásul tudhatta mindenki, hogy ki is az a gyerek, mert ott állt az igazgató asztalánál.

Nopersze saját életemből is tudnék rengeteg ilyen példát mondani - érdekes módon a 99,99% még a leninvárosi élményekből maradt meg.
A "elköltözöl? nagyon helyes, remélem az egész család" [erre lehet igen wtf fejjel nézni matekóra közepén], vagy a "hogy lehet valaki ilyen értelmi fogyatékos" [ezt mondjuk szinte minden második tanulónak mondták].
De közben azt a lányt, akit még fel is jelentettek [Amúgy ja, én voltam (mármint a feljelentő, nem a lány)], mert az összes pornóoldal az ő seggét mutogatta... szóval azt a lányt meg kidobás helyett körbeimádták, azóta sem tették ki természetesen.
No sebaj, oda még úgyis látogatóba kell mennem.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr76240040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása