1. Hat sávból csak három járható. A híd oldalán a rendőrök akadályozzák meg a gyalogosok feljutását a hídra.
  2. Most már csak egy sáv járható!
  3. Hatalmas a dugó a városban! (barikad)
  4. Tomcat és néhány barátja a Lánchídra mászott fel, tűzoltók azt lezárták.
  5. A rendőrség műveleti területté nyilvánította a hidat. A pesti hídfőnél nem engedik vissza az embereket.
  6. A rendőrség szorítja ki a tömeget, igazoltatások zajlanak. (barikad)
  7. A HírTV információi szerint nem Tomcat!
  8. Tomcatet elvitték, a pesti oldalon van kb. 100 tüntető. (Szent Korona Rádió)
  9. Lezárták a Ferenciek terén levő metrómegállót.
  10. Egy körülbelül 50 fős csoport tart ugyanis a budai hídfőhöz.
  11. Körülbelül 70 fős csoport zárta le az alsó rakpartot Budán (népszabadság)
  12. A tüntetők a Váci utcánál gyülekeznek, állítólag hamarosan oszlatás lesz (Szent Korona Rádió)
  13. Információink szerint a tüntetők több más ponton terveznek lezárásokat a város főbb pontjain. Ilyenek a rakpartok, a Hegyalja út, és Körút. (barikad) - Hoppá, erre nem biztos, hogy számított a rendőrség.
  14. Lezárták a Kossuth utcát!
  15. A barikad.hu információi szerint lezárták a Ferenciek terét is!
  16. Az utv.hu kamerái a leghasznosabbak!
  17. ELFOGLALTAK EGY BUSZT! KERESZTBEN ÁLL AZ ASTORIÁNÁL, A TÜNTETŐK KISZÚRTÁK A KEREKÉT!
  18. A tüntetőket lekergették a Blaha L. térre, a rendőrök az Uránia mozinál vannak. A tömeg a Rákóczi út - körút kereszteződésben megállított egy villamost is. (barikad.hu)
  19. A Keleti pályaudvarig le van zárva a Rákóczi út. A Blahánál a demonstrálók nagyobb része még az úttesten, mig kisebb csoportok a járdán várakoznak. (barikad.hu)
  20. A Blahán óriási a tömeg, nem tudni, hogy ki tüntető, ki nem.
  21. Úgy látszik, vége egyelőre
A nap kérdése: mi lesz ezek után?
Nos, megvan a válasz, hogy miért van vége. Budapesten teljes a káosz, szinte lehetetlen közlekedni. A tüntetés elérte a célját!

FEJLEMÉNYEK:
A HírTV úgy értesült, hogy a tüntetők vissza akarnak jutni a Ferenciek terére, úgy hallották, hogy a tüntetők azt mondták, akárhányszor szétoszlatják őket, annyiszor szivárognak vissza!
A HírTV értesülései szerint a rendőrök a Keletinél egy vonatra várnak, melyen állítólag "szkinhedek" érkeznek a városba!

Mintegy 100 demonstráló az 5-ös vágányhoz vonult. Közben több tüntető arra készül, hogy visszatérjenek a Ferenciek terére. (Hírszerző)
  1. Folytatódik a dolog, most már a Ferenciek terén! Kb. 150 tüntető van, sokan közülük az Erzsébet hídon is láthatók voltak! Az ékszerbolt és a fegyverbolt bezárt.
  2. A HírTV is megerősítette, hogy több százan vannak már a templom előtt, mert a Ferenciek terén volt kiszorítás is. Valószínűleg ismét a hídra fognak vonulni, néha az autósok odadudálnak nekik. Egy munkájából hazaigyekvő embert előállítottak.
  3. Az UTV kameráin látszik, hogy az Erzsébet híd körül rengeteg rendőr van néha, 1-1 rabomobil is látható. »ITT és »ITT is rendőrök
  4. Megszólalt a kuruc.info: http://kuruc.info/r/1/17844/ - Igazuk van, lassan vége a munkaidőnek.
  5. A rendőrök a demonstrálókat először arra szólították fel, hogy a Kecskeméti utca irányba hagyják el a teret. A tüntetők ezt követően a Petőfi Sándor utcánál gyülekeztek, a rendőrök pedig a templomnál sorakoztak fel, ahol igazoltatják az onnan kilépőket is.(echotv)
  6. Undorító, ami »megjelent az MSZP weboldalán.
  7. 13.26. Fél órás igazoltatási dömping után 20-25 embert állítottak elő, közöttük a nemzeti oldalon ismertebb arcokat is. Szűnni látszik a rendőri jelenlét a téren, megnyitották a Ferenciek terén mindkét aluljárót. Az Astoria irányába is el lehet már hagyni a területet. (barikad.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr69208552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.10.26. 11:41:44

Ez NEM tüntetés - ez öngól

A megszivatott több(tíz?)ezer embernek több, mint a fele jobboldali szavazó...

admina 2007.10.26. 12:16:48

ez nem tüntetés gyerekek, ez kőkemény hiszti. Aki kimegy merő unatkozásiból hídfoglalóst játszani, az mit gondol? Hogy majd a kormány jól megijed és jóóóól lemond? Ugyanmár! Volt szerencsém az Astorián végignézni a lezárást, az emberek nem azt mondták, h. ejnyebejnye ez a kormány miatt van, nem a kormányt szidták, hanem a sok ingyenélő szerencsétlent aki így kívánja a figyelmet magára vonni. Tessék, megkapták. Az ország helyzete változott valamit is ettől? Nem. Gratula.

Nervus 2007.10.26. 12:24:29

Te nem hallottál még a taxisblokádról? Elérték vele a céljukat akkor? El.
Akkormeg? Most is el lehet.

Walter Melone (törölt) 2007.10.26. 12:48:10

Már bocsánat, hogy beleszólok, de a taxisblokád célja az Antall kormány lemondatása, és a benzin árának 100Ft alatt tartása volt.
Hogy sikeres volt-e?
Gondolkozz kicsit...

Nervus 2007.10.26. 13:08:54

Nyugodtan bele lehet szólni, azért nyitott a kommentezés.
"A kompromisszumos megállapodás lényege: átlagosan 12 forinttal csökkentek a benzinárak. A megegyezés része volta az is, hogy az üzemanyag termelői árát ezentúl a világpiac alakítja, azt ezt terhelő fogyasztási adót pedig fixálták."
Szóval igen, félig-meddig sikeres volt.

noname 2007.10.26. 14:36:28

Hááát,sztem egy rakás bajkeverő bohóckodik, a becsületes a kötelességét teljesíteni kívánó (lásd:munkába jutás) állampolgár kontójára!... Jelzem ettől sajnos semmi sem fog változni, csak megint kiállítjuk a nemzetközi közvélemény előtt a bizonyítványt magunkról...
Én sem vagyok elégedett a sorsommal, de nem hiszem, hogy EZ célravezető lenne...ráadásul nem igazán látok alternatívát - már ha ezek a "kedves " tüntetők elérnék (mint ahogy nem fogják elérni) a céljukat - tulajdonképpen egyik sem külömb a másiknál!...

Nervus 2007.10.26. 15:42:09

Hát, meg nácik is!
süti beállítások módosítása