Felháborodhat a világ, mert igazgató lett abból a tanárból, akiről a netre került egy olyan fotó, melyen SS-egyenruhában áll. Emlékezhetünk, hogy akkor milyen országos botrány lett, hogy a náciak már gyerekeinket is tanítják.
A kétoldalúság természetesen az önkényuralmi jelképek között is megmutatkozik:
a) az embereket (leginkább baloldaliakat) nem kifejezetten zavarja az ötágú, vörös csillag, de a náci jelképek igen
b) a jobboldaliakat nem zavarják a náci jelvények, de a vörös csillag igen.

Itt a hiba, mert a legjobb az lenne, ha mindenkit zavarna mind. Hogy miért? Mert a nácik ugyanolyan dolgokat követtek(volna) el, mint az oroszok. Csak ők nem teljesen jutottak el odáig, így a több áldozatot követelő gyilkosságokat már az oroszoknak sikerült.

Talán jó lenne, ha egyik ilyen jelképet se lenne tilos használni: aki valamelyik alatt vonul fel, az egyértelműen kinyilvánítja, hogy szimpatizál azokkal az eszmékkel.
De akkor minden idióta hordhatna ilyeneket, s divattá válna az egész, ami bizony eléggé felkavarna minden jó(jobb)érzésű embert, vagy még rosszabb esetben elszabadulna a "náculás" és a "szoculás". Nekünk pedig egyikre sincs szükségünk.

Vagy el kéne fogadni, hogy a vörös csillag is ugyanolyan, mint a horogkereszt. Nem használjuk egyiket sem és kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr33496965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása