Nervus 2008.01.12. 16:40

Maugli

Az országos sajtó most nem a metróról vagy a Magyar Gárdáról szól, hanem egy 12 éves román gyerekről [-vajon helyes itt ez a szó?], akiről múltkor jelent meg egy videó az Indexen.
Azon a gyerek azt meséli el, hogy milyen életet is él: akárkit kirabol, megver, legtöbbször társával, aki valamivel idősebbnek tűnik.
Már akkor, azon a videón látszott, hogy ez akármire képes, akár ölni is. Állítása szerint ő és társa uralja a Blahát, a hajléktalanok is beszámolnak róla [igaz, egy későbbi videóban].

Valamelyik nap ugyanez a gyerek szúrt combon egy 15 éves srácot az MP3-lejátszójáért [és nem MP3-as, ahogy egyes médiumok mondják].
Elsősorban kíváncsi lennék, hogy az hogy hagyhatta, hogy leszúrja egy 120 centis kölyök, de ez mellékes.

Tegnap aztán valaki azt mondta, hogy a román gyerek nem tettes, hanem áldozat. Erre persze páran jól felháborodtak, hogy hogy is lehet ilyet mondani.
Pedig félig igaz: valóban a környezete tehet arról, hogy ilyen lett. Intézetben élt, most épp az utcán, hajléktalanok, drogosok között.

DE!

Ez nem jelenti azt, hogy el kell engedni. Igen, szeretett rendőrségünk szépen kiengedte, mert nem szabad szegény ártatlant bent tartani, hadd menjen leszúrni valakit újra, esetleg most halálosan.
Az lehet, hogy valóban nem nagyon van tisztában azzal, hogy mit csinál, hiszen még csak 12 éves, de a videón látszik, hogy sugárzik belőle a gyűlölet, a hajlam az ilyen viselkedésre.

Talán ki kéne már találni valamit a kiskorúak bűnözése ellen, mert manapság egyre többen vannak tisztában azzal, hogy 14 éves korukig azt csinálnak, amit akarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr17294719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása