Már régóta gondolkozom azon, hogy Orbán Viktor (vagy inkább az egész FIDESZ-frakció) nem is miniszterelnökként, politikusként törődik az országgal, hanem afféle második édesapaként üt rá a kezünkre, ha rossz fát teszünk a tűzre.

Az indexes riport végén egy számomra ismeretlen, ősz úr nyilatkozott arról, hogy mennyire meg van döbbenve azon, hogy egyesek 10-15 perceket beszélgetnek a semmiről, ezért milyen jó lesz a percadó (én neveztem el így), mert ezzel talán leszoktatják az embereket a fölösleges beszélgetésekről.

Szeretett Vezetőink tehát afféle másodszülőként vagy nevelőszülőként (ahogy tetszik) figyelnek majd ránk, ne telefonálj fölöslegesen hülyegyerek, majd anya-apa megmondja, hogy mennyit szabad.

Mert természetesen Ők sokkal jobban tudják nálunk, hogy mennyit kell csacsogni azon a távrecsegőn, hát nem igaz, hogy nem elég rá 2 perc.

És természetesen megpróbálják velünk elhitetni, hogy Ők nem azért vezetnek be új adót, mert pénzt akarnak beszedni tőlünk, hanem a jóra akarnak minket szoktatni!

Magyarul, összefoglalva: Orbán és bandája nemcsak nagy mesemondó, hanem nagy népnevelő is szeretne lenni. (Ne felejtsük, ilyesmit szolgál ugye a chipsadó is, ne egyél chipset kisfiam, mert egészségtelen! De mivel Viktor mégsem csengethet be hozzám este 10-kor, hogy tegyedle azt az egészségtelen szart, inkább megadóztatja.) 

Tetszik tudni, én már régóta nagyon jól el tudom dönteni magamtól, hogy mennyit szükséges telefonálnom és önállóan el tudom dönteni, hogy megegyek-e egy csomag chipset. Ma már például egyáltalán nem veszek – 400 forintot nem ér meg egy fél csomag chips. 

És csak úgy mellesleg, érintőlegesen kérdezném meg az illetékesektől: mi lesz az ingyenes hívásokkal? Én például hálózaton belül egész nap, az egész hazán belül ingyen telefonálok, most akkor ez mégsem így lesz? 

Azt hiszem, hogy a poszt címe kellően kifejezi azt, ami jelenleg uralkodik az országban. Igyekszünk olyan szintre juttatni a fejlettséget, amilyen mondjuk Zuluban lehet.

Ugye, be akarták vezetni nekünk a latin nyelvet, mert hát ki a fene beszél angolul a nagyvilágban, a latin sokkal keresettebb…

Büntetést (mert végülis tényleg!) kell fizetnünk azért, ha nem a Vezető által elfogadott egészséges élelmiszereket fogyasztjuk, lehetőleg olyat, ami a Haza földjében termett – az persze nem számít, hogy ezt olyan áron kapjuk meg, amit minimálbérből egy hétig lehet fizetni…

Büntetést kell fizetnünk, ha „modern” eszközök segítségével szeretnénk beszélni egymással, nem kell annyit fecsegni kesfiam…

És ez utóbbit arra való hivatkozással vezetik be, hogy az USA néhány államában is van ilyen. Hát kérem, majd ha a gazdaság, a fejlettség, a létminimum meg úgy egyáltalán minden eléri (vagy legalább megközelíti) az USA szintjét, én magam fogom elsőnek megtapsolni az adótokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr1004468820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Earth Day: Rombold te is a Kossuth teret! 2012.04.23. 22:02:54

Letölthető reality társasjáték 2 percben   Még mindig nem kaptál elfogadható választ arra, hogy miért kellett egy teljes parkot elpusztítani? Nem érted, miért villognak a Föld napi rendezvényeken, akik erre utasítást adtak? Úgy érzed, hogy valami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.04.23. 20:44:53

Tiltás, büntetés, szankcionálás, korlátozás, adó, sarcok, levonások, a hét minden napjára, a nap minden percére. Rájöttem hogy létezik a pokol. Itt a kárpát medencében.

Nervus 2012.04.23. 21:17:57

@Jankove: Hasonló érzések vannak bennem is.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.04.23. 22:02:55

www.youtube.com/watch?v=gn26pEDEhyY
Ez a jelenet ugrott be az újabb adókról az Elfújta a szélből.
Csak más szöveggel: "Nem nyelek le több politikus szlogent, tökükre taposva esküszöm!"

HOGZorba 2012.04.23. 22:05:46

Mi kell a sikerhez a mai világban?
Gyors információ áramlás.
Megfelelő pénzügyi források és hatékony tranzakciók.
Energia. A körülményekhez képest olcsó és könnyen hozzáférhető energiahordozók.
...és pont ezeket adóztatja Gyuribá...

A Bölcs Vezetőnknek pedig valaki elmondhatná, hogy minden háború (a szabadságharc is) PÉNZbe kerül, azt tudni kell finanszírozni.
Soha nem volt másképp a történelemben...

NYJetsTD 2012.04.23. 22:13:45

Ezekkel az adókkal remekül kihúzzák jövő nyárig, Simor utána megy a levesbe, ovi pedig már remegő szájjal várja, hogy rátehesse kezét a 36 milliárd euróra... azt majd gyorsan szabadságharcosítják, az ország meg majd csak leshet...
Nekem az a gyanúm, teljesen tévesen jelenik meg rengeteg helyen, hogy ez az öt új adó mennyivel terheli meg a családokat. Mivel ezek a változtatások külön-külön és újra meg újra benne lesznek az áremelésekben, sokszorosan meg fogják haladni a most emlegetett összegeket...és akkor még az áfát nem is említettem.

balkon-úr 2012.04.23. 22:32:58

Ezúton szeretném bejelenteni, hogy ezentúl kézpénzben kérem a fizetésemet, s nem utalással. Tényleg akár visszamehetünk, a cserekereskedelemig is. Remélem az összes, fideszszavazó rohadt büszke önmagára, két szó akár fel is cserélhető.Emellet a Bokroscsomag elbújhatna, még iparitanuló sem lehetne.
Ezek a fideszesek igazi hazug politikusok, egész mást hazudoztak össze az ettől "sokkal szebb" nyolc év alatt. Nyolcvanhoz közeli Édesanyámtól az (ingyen) utazást elveszik (csúcsidőben), olyan tarifacsomagot választottunk neki, hogy ingyen tudjon beszélni telefonon, a még élő rokonaival, ezt megadóztatják. Kötelet mikor küld a fidesz neki? Végig gürcölte az egész életét, nem 40 évesen ment nyugdíjba.

Nervus 2012.04.23. 23:56:27

Annyi minden lenne, amit meg lehetne adóztatni normálisan, nem tudom, hogy miért ilyeneket kell kitalálni...
@balkon-úr:
Naja, elragadó, hogy megkapod az amúgy sem sok fizetést, már megadóztatják, leveszed a számládról, már megadóztatják, befizeted a MEGADÓZTATOTT csekket és még azon is van újabb adó (a telefonszámlán ugye 3 adó is van - áfa, csekkadó, telefonadó!)...

Kandabula 2012.04.24. 00:18:27

@balkon-úr: Orbán nem csak a mamádnak küld kötelet, hanem mindenkinek. Lassacskán legatyásodik az egész ország, ők meg dőzsölnek. Komolyra kéne venni a Bánk bán-ból Tiborc panaszát. Van egy érdekes játék, az a neve, hogy "Mennyit bír el a hajó?" Arról szól hogy van egy hajó, amit a játékosok elkezdenek terhelni, kérdés, hogy a hajó mikor fog elsüllyedni. Az elején a játékosok még nagy súlyokkal terhelik a hajót, ez persze később csökken (azt kell kitalálni, melyik lenne az utolsó megterhelés, nem ér rögtön betontömbökkel elsüllyeszteni) a vége felé már vita van azon, hogy mitől is süllyedt el. Egy kifogott haltól? Vagy az árbocra rászállt sirálytól? Vagy akárcsak egy lepkétől? Egy bizonyos, legjobb úton vagyunk a süllyedéshez.

Kandabula 2012.04.24. 00:24:14

Ha már Tiborc, idemásolom panaszát:

TIBORC:

Ő csorda számra tartja gyűlevész
szolgáit, éppenséggel mintha minden
hajszála egy őrzőt kivánna; sok
meránit, ollykor azt hinné az ember,
hogy tán akasztani viszik, úgy körül
van véve a léhűtőktől; s mi egy
rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.
Ő táncmulatságokat ád szűntelen,
úgy, mintha mindég vagy lakadalma, vagy
keresztelője volna: és nekünk
szivünk dobog, ha egy csaplárlegény az
utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
a tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak legszebb lovon
ficánkolódnak, - tegnap egy kesely,
ma szürke, holnap egy fakó: - nekünk
feleség s porontyainkat kell befogni,
ha veszni éhen nem kívánkozunk.
Ők játszanak, zabálnak szűntelen,
úgy, mintha mindenik tagocska bennek
egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
kéményeinkről elpusztúlnak a
gólyák, mivel magunk emésztjük el
a hulladékot is. Szép földeinkből
vadászni berkeket csinálnak, a-
hová nekünk belépni sem szabad;
s ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
himlős gyerek megkívánván, lesujtunk
egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek;
és aki száz meg százezert rabol,
bírája lészen annak, akit a
szükség garast rabolni kényszerített.

dr. Ez is csak egy nick 2012.04.24. 00:48:33

2 perc régen sem volt elég.

Régen az volt a reklám, hogy 1 forintért 2 ember 3 percig beszélhet.

Mondjuk annyit szívesen fizetnék ma is. Úgy értem, adóval együtt annyit.

@balkon-úr:
A Bokros-csomagnak hosszú távú haszna volt. Azt Lala bá elég megfontoltan rakta össze.

Ennek nincs.
Kusza szem bá (bazmeg, már a szemén látni, hogy félkegyelmű...) meg csak kapkod, a gondolkodást nem tanították abban az iskolában, ahová ő járt.

dr. Ez is csak egy nick 2012.04.24. 02:44:54

Zulu nevű ország pedig nincs.

regress 2012.04.24. 05:51:36

@dr. Ez is csak egy nick: de van,csak 80 évre titkosították.rossz helyen nézed a térképet

Lajosforras 2012.04.24. 06:03:28

a törvény értelmében az összes telefonbeszélgetést (e-mailt,stb) a szolgáltatónak kötelezően tárolnia kell egy évig. namost a tárkapacitás ugye nem olcsó. nehogy a végén kiderüljön,hogy az adó nagy része szerverparkra és az azt fenntartó új,állami cég apparátusának a fenntartására megy el, levéve ezzel a gondot szegény szolgáltatókról,akiket eddig a különadó terhelt. most kártalanítják őket,majd a pógár kifizeti. részemről bekaphatják a törvényhozók élükön azzal az emeletes barommal,amelyik ezt kitalálta,aztán következhet a többi,amelyik megszavazta.

2012.04.24. 07:51:05

Te csak ne zuluzzál itt nekem !

baliquez 2012.04.24. 08:00:02

Az hogy "Halál rájuk, május 1. Kossuth tér, add tovább" bőven belefér egy percbe is. Jaffamaffia szerint is vége a csevegés idejének, és valóban, mindent megbeszéltünk már velük kapcsolatban. Vagy hírekre várunk, éhenhalt gyerekekről, újabb öngyilkosokról? Mire várunk? Reménykedünk hogy megváltoznak?

quantumboy 2012.04.24. 08:34:59

A jelenleg ingyenes hívások sem ingyenesek. Valaki valahol megfizeti minden hívás költségét.

Ezentúl is lesznek szerintem ingyenes hívások, legfeljebb a szolgáltató átvállalja az adót. Pontosabban ráterheli a nem ingyenes hívásokra.

Anteovin 2012.04.24. 09:54:51

@Kandabula: Öregem, ez mennyire találó! De tényleg, még a földes téma is teljesen stimmel! Szomorú dolog ez!

FPéter 2012.04.24. 11:47:14

"önállóan el tudom dönteni, hogy megegyek-e egy csomag chipset. Ma már például egyáltalán nem veszek – 400 forintot nem ér meg egy fél csomag chips."

Látod, hogy működött a csipszadó! Nem te döntötted el, hogy 400 forint legyen, adó nélkül pedig még talán meg is vennéd! A szabad döntés jogának látszatát keltették benned!

Viszont ez egy jókora logikai botlás az eszmefuttatásodban, amivel egyébként egyet értek.

Nervus 2012.04.24. 18:16:54

@FPéter: Nem, ez nem logikai botlás.
A chipsadónak az lenne a lényege, hogy több adó menjen be az államkasszába.
Így viszont nem megy, mert nem veszem meg.
És igen, adó nélkül megvenném, így sem feltétlenül az adó miatt nem veszem meg, hanem azért, mert kurvára rühellem, ha felnőttként nevelni akarnak.

Kandabula 2012.04.26. 00:40:27

@Anteovin: úgy gondolom, hogy a következő Nemzeti Színházat nem a Bánk Bánnal fogják nyitni. Talán az "Alaptörvény Asztala" című tragédiával.
süti beállítások módosítása