nervus 2007.06.11. 22:25

Gyűlölöm...

...ezt a várost. Város ez egyáltalán?
Napokban tervezek egy hosszabb bejegyzést szánni Tiszaújvárosnak, Leninvárosnak. Jaa, hogy már nem így hívják? Nem vettem észre, bocsi. Aki itt lakik pár éve és nem beszűkült komcsi, az érti mire gondolok. Azon leszek majd, hogym indenki megértse.
Lassan-lassan kitörőben van egy helyi botrány, holnap beszámolok róla, csak majd mindenki terjessze, mert ezt nem lehet annyiban hagyni.
A gyűlölet a város iránt már nagyon régóta a szívemben van. Nincs olyan pontja ennek a *** helynek, amit szeretnék. Sehol nincs nyugalom, béke, normális, civilizált környezet. Sokminden ez, csak nem város. A legnagyobb szégyen az, hogy a lakosok büszkék arra, hogy ők Városban laknak. Igaz, hogy a Város csak 41 éve van itt, és a lakói a környékbeli falvakból betelepültek, itt mindenki Városi. Félreértés ne essék, semmi komolyabb bajom nincs a falusiakkal, DE az ilyenekkel sajnos van.
A gyűlöletet próbálom magamban tartani, de a napi események kihozzák belőlem, itt az ideje, hogy kiírjam magamból. Mi hozta ki belőlem?
Ennek a nyomorult városnak a közepén van egy tó. A Dísztó. Aminek nem sok értelmét látom, az emberek szeméttárolónak használják, néha rendeznek rajta versenyeket, meg horgászversenyeket. Városi fíling vazze...
Nade, hogy mégis városi hangulata legyen a helynek, legyen a közepén egy szökőkút. De nem az a normális, ugyan. Egy baxott nagy átkozott izé, ami szél idején is megy, hiszen mi Város vagyunk, csak az arrajárók úsznak a vízben, amit a szél hord végig több tíz méterrel arrébbra is.
Notehát ebbe a tóba belefulladt ma egy 78vagyhány éves néni. De miért? Nem mert úszott. Nem, csak simán rosszul lett, és belegurult a FŐTÉRTŐL 2 MÉTERRE LEVŐ TÓBA ÉS MEGFULLADT!!! Mert hiába főtér, a legkisebb falu legszélén több az ember, mint ott. Persze kell az a tó, igaz, korcsolyáznibiciklizni tilos, mindenki ott teszteli a fékeket, mertazjó. Az igazán durvát nemsokára leírom, talán még ma, annyira felbaszott ez a város. És igen, csúnyán beszélek, mertazjó.
Innen üzenem, hogy
KABBE LENIN!

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr2897029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása