A cikk válasz szeretne lenni a Bombagyáron megjelent "Barátkozzunk az oroszokkal!" című postra.

Minden létező média (nemzetköziek és magyarok egyaránt) azt suggalja felénk, hogy ezek a gonosz csúnya oroszok elnyomták a szegény aranyos ártatlan csepp Grúziát.
Ez azért nem egészen van így, a háború nagy részét javarészt a grúzok robbantották ki.

Oroszország ott hibázott, hogy még most sem hajlandó kivonulni pl. Potiból és néhány nagyobb grúz városból.
Amerika és a NATO hadihajókat küld Potiba (oda, ahol orosz katonák is állomásoznak), állítólag csak segéllyel. Egyébként Dél-Oszétiába ki küld segélyszállítmányokat?
Időközben lengyel barátaink is aláírták a rakétapajzsról szóló megállapodást, amire válaszul az oroszok atomcsapással fenyegették meg őket.
Ez egy újabb hiba, remélhetőleg Putyin agya nem borul el ennyire.

Amerika nem fogja megtámadni Oroszországot, mert akármilyen sok és erős (vagy nem annyira erős) NATO-tagállam van, Oroszország igencsak nagy falat lenne nekik, nem olyan könnyű őket megszállni, mint Irakot.
Azonban ha Oroszország (vagyis inkább Putyin) agya elborul, s esetleg megtámadja Ukrajnát/Lengyelországot/stb. (vagy esetleg így mindet), akkor azt már az USA sem fogja szó nélkül hagyni. Oroszország akkor elzárja a gázt, mi meg szophatunk.
Véleményem szerint egyik fél sem jó, de inkább az amerikaiak (legyenek zsidók), mint az oroszok, akik ugyebár voltak már itt vagy 40 évig és nem voltak éppen hasznosak. Ugyebár tudjuk, hogy mi is volt, amikor az a csőcselék bevonult az országunkba.

Az eseményeket igen jelentősen megváltoztatja majd az amerikai elnökválasztás. Ha szerencsénk van, Obamát választja a nép, nem pedig a háborúmániás vén bohócot.

Olyan nagy mértékű háború nem hiszem, hogy lesz: nem sok esély van rá.

Egyébként Grúzia éppen "súlyos politikai következményekkel" fenyegette meg Moszkvát azért, mert az oroszok elismerték független államként Dél-Oszétiát meg Abháziát. Vajon mire gondolnak súlyos politikai következmény alatt?
Szaakasvili morcosan fogja közölni, hogy "Amerikai barátaink majd jól elfenekelnek titeket"?
Vagy kiderül, hogy azok a segélyszállítmányok fegyverekből állnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr96633910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása