Nervus 2008.03.25. 15:27

Nem agresszív...

...csak szereplési mániával küzdő fiatal. Mától nincs agresszív, esetleg agresszivitásra utaló jelek vannak, de nincs agresszív!
Természetes, hogy a tanár a hibás, hiszen "nem tudott rendet tartani az órán". Az most mindegy, hogy a tanár legalább 50 éven felüli, a diák meg 18 alatti, továbbá a tanár nem bánthat senkit, mert az jogtalan (sőt, jelen esetben rasszizmus is lenne), a diák viszont vascsővel támadhat a tanárra, akkor is csak "megrendezett jelenetről" van szó.

Hát kérem, én holnap az első órán felpofozom a tanárt és beleverem a fejét a táblába, második órán pedig felgyújtom a termet. Utána pedig kijelentem, hogy félek, mert a tanár volt az igazságtalan velem szemben, de a legtöbben ellenem vannak, mert roma vagyok. [Igaz, nem vagyok az, de most az leszek.]

Ha pedig fel akarnak jelenteni, akkor felháborodok, hogy akkor a színjátszáson tanult egyik jelenetet játszottam el, de túl élethűre sikeredett. Ezt bizonyítja az is, hogy mikor kimentem a teremből, azt kiabáltam, hogy "Országomat egy lóért!".

Az egy másik dolog, hogy sok esetben a tanár az igazságtalan, sokan ki akarják élni az életük mindennapjával járó problémáikat a diákokon, vagy szimpátia alapján osztályoznak, s valóban kevés a becsületesen dolgozó, de ez akkor is túlzás.
Nehogymár a tanár legyen a hibás, ha valaki rátámad...

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr66396057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

háztartás · http://www.haztartas.com 2008.04.12. 17:22:15

Olyan egyszerű a megelőzés - minden szempontból!
A kályhához mennék vissza, mert a számokkal van baj!
Ha 2 (!) számot megváltoztatnánk a közoktatási törvényben és annak megfelelően élnénk, minden szellemi, anyagi következményével - tudom nem lenne könnyű,azonban roppant eredményes lenne !
Mi az akadálya a kognitív, stressz- és erőszakmentes iskolának ( óvodának - itt is léteznek horror számok ) - a társadalmon, a pedagógusokon, a gyerekeken és családokon kívül :-)))?
Megmutatom!
Olvassuk el, gondoljuk át az eredeti számokkal a szöveget, majd a zárójelben szereplő számokkal!
Következtetésével forduljon képviselőjéhez!
"A közoktatási törvény 66. § (5) bekezdése szerint az iskolába felvett tanulók osztályba vagy csoportba való beosztásáról - a szakmai munkaközösség, annakhiányában a nevelőtestület véleményének kikérésével - az igazgató dönt. Az
osztályok, csoportok szervezésének szabályait a törvény 3. számú melléklete határozza meg. Eszerint az iskola 1-4. ( 1-12. ) évfolyamán az osztályokat oly módon kell megszervezni, hogy az iskolai osztályba felvett gyermekek, tanulók száma ne lépje túl a maximális 26 ( 13 ) fős létszámot. Az iskolai osztályokramegállapított maximális létszámot legfeljebb húsz százalékkal át lehet lépni a nevelési év, illetőleg a tanítási év indításánál, ha az iskolában az adott évfolyamon csak egy iskolai osztály indul; továbbá a nevelési év, tanítási év során abban az esetben, ha új gyermek, tanuló átvétele miatt indokolt."( Forrás: OKTATÁSI JOGOK BIZTOSÁNAK HIVATALA, www.oktbiztos.hu )
süti beállítások módosítása