Nervus 2007.12.02. 14:14

Advent margójára

Bizony drága olvasóim, ma van Advent első vasárnapja. Milyen jó is ez modern világunkban, mehetünk jó sokat vásárolni, ahol jól »összeveszhetünk egy bevásárlókocsin is.
Igen, most már ez is megtörtént:
összeveszett egy nő és egy férfi a bevásárlókocsin, a férfi végigkarcolta a nő autóját, ami miatt a rendőrök jól előállították.

Hát igen, ez a mostani Magyarország [bár valószínűleg más országokban is hasonló lehet a helyzet], mégis eléggé elszomorító az egész helyzet.
Roham van karácsony előtt mindenütt, mert mindenkinek illik venni valamit, hiszen ez a  szeretet ünnepe.
Látom magam előtt a példás magyar családot, akik kéz a kézben egymással vitázva próbálják eldönteni, hogy mit is vegyenek a nagymamának.
"Jó lesz a hurkatöltő is." - állapodnak meg, mert jó lenne már otthon lenni, mindjárt kezdődik a Mónika-show, és a gyerekek is nyűgösek: nagy a tömeg, Jancsikára az előbb is ráléptek, de hát ő a balfasz, most vásárol a család.
Aztán amikor Julika megkérdezi, hogy miért is lát sok helyen adventi-koszorút, jöhet a legjobb válasz:
"Ez egy régi szokás."

Eljön a Szenteste [bár ma már kevesen tudják, hogy így hívják], és jöhet az esetleges feljajdulás:
"Jaj, már megint hurkatöltő!"
"De aaanyaa, én a rózsaszínruhás barbit akartam."
"Nesze, bejgli."
Aztán ismét jönnek a rohamok, mindenki visszaviszi, amit nem akart, megkeresi, amit akart.
A rokonok hazamennek, hogy egy újabb évig ne halljunk róluk: most van a szeretet ünnepe vazze.

Gyakran kérdezik tőlem, hogy miért nem szeretem a karácsonyt. Pont ezért.
A karácsony már rég nem a szeretet ünnepe, talán annyi a kapcsolat a szeretet és a karácsony között, hogy egy kis ideig szeretjük azt, aki valami jót és drágát vesz nekünk. Persze ha nekünk nem tetszőt vesz, akkor nem is szeretjük annyira, talán még a meghittség perceiben is összeveszhetünk egymással, hiszen mit képzel magáról: nem szeret eléggé.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr21249657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása