Nervus 2008.08.11. 16:56

Vége! - Mégse?

90%, hogy vége a grúz-orosz háborúnak. Szaakasvili ugyanis aláírta a tűzszüneti nyilatkozatot.
A másik 10% csak azért van, mert az oroszok bementek grúz területekre is, állítólag azért, hogy a grúzok nehogy támadhassanak.

Az oroszok elfoglalták Gorit, az egyik nagy grúz várost. A grúz katonákat visszahívták a főváros védelmére. Oroszországnak lehet, hogy ideje lenne visszafognia magát! Ha így haladnak, a végén megtámadják Ukrajnát is meg Lengyelországot is. Remélem lenyugszanak, de nagyon gyorsan.
Állítólag az oroszok elutasították a tűzszünetet, mert nem közvetlenül tárgyaltak. Közben grúz helikopterek támadták meg az oszét fővárost... Nem lehet tudni, hogy mi igaz és mi nem.
Nocsak, a grúzok még mindig lövik az oszét fővárost...
Az oroszok szerint megsem foglaltak el Gorit. Jo tudni...

20:11: ENSZ-megfigyelők szerint az oroszok tényleg bevonultak Grúziába, s rövidesen tájékoztatják a Biztonsági Tanácsot.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr24610959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.I. 2008.08.11. 18:57:53

Nervus, szerinted mindenki, aki a bőrödön kívül esik, hülye... Ha neked így jó...

lac · http://warphotos.freeblog.hu 2008.08.13. 16:33:52

troll

ha most a politikusok mosolygva fenykepezkednek, akkor mi lesz a bosszuallassal, ami ugye kijar a gyoztesnek?

Ok - amiota a haboru elkezdodot - a Gruz informacios miniszterium napi 50-nel is tobb e-mail-el bombazza a kulonbozo hirszolgaltatokat (nyilvan a nyugatiakat). Ebbol a rengeteg hirszolgaltatobol, a 80% eddig kerdezes nelkul atvett mindent, hiszen nem volt lehetoseguk leellenorizni a jelenteseket. Okos dolog, igy lesz pl. az Index, Stop.hu, Origo hiradasa nevetseges.

A tegnapi bejelentes az oroszok reszerol nem tuzszunet volt, hanem az elorenyomulo orosz csapatok akcioinak beszuntetese! ami egy teljesen mas dolog. Ez olvashato (oroszul) a legtobb orosz portalon. Ez ugye nem tuzszunet, meg ha az europaiak annak is akarjak latni.

A visszavonulo Gruz zsapatokat folyamatosan tamadjak. Az en forasaim szerint Gori-ba nem "vonultak be az oroszok" - bar ketseg kivul sok az irregularis csapatmozgas a varos korul. Nappal az utcaramenni veszelyes, orvloveszek vannak sok helyen.
Thinvaliban a helyzet kozel sem normalizalodott - belovesek voltak meg tegnap este is, de csak elszortan, ott a kornyeken az Oszet kormanyzat emberei atvettek az iranyitast es kiszoritottak a Gruz kezeen levo teruletekrol a Gruz erdekeltsegu fegyvereseket (ezek katonak es Gruzbarat emberek, akik ott laktak. - itt egyebkent elsokezbol halottam eleg durva torteneteket, hogy az oszet katonak es a zsoldosok elegge "elengedtek" magukat amikor Gruzbarat telepulesekrol volt szo)

Abhaziaban, a keleti erdos hatarreszen totalis haboru van meg mindig. Abhazia ugy veszi, az oroszok tuztartasi felszolitasa rajuk nem vonatkozik, a Kodori szoros teljes elfoglalasa reggel hetkor meg boven talcan volt.

nervus 2008.08.13. 16:36:40

Hm, hat ez erdekes. Te hol hallottal/olvastal ezekrol? Remelhetelog Gruzia befejezi a pattogast, mielott az oroszok megunjak aztan elfoglaljak oket. Lehet, hogy jogos lenne, csak az usa + a nato azt mar nem turne el.

nervus 2008.08.13. 16:42:50

Kurva ukranok nem igaz, hogy nem tudnak lenyugodni. Az EU mar megkerte oket, hogy fogjak be a szajukat, erre lekorlatozzak az orosz hajok mozgasat, meg be akarjak tiltani. IDIOTAK!

lacika88 · http://warphotos.freeblog.hu 2008.08.13. 20:25:23

Gruziaba jartam egyetemre banyamernoki szakra. A jelenlegi es volt ismeroseim nagyresze csecsen, belorusz, gruz, oszet... as isten tudja.
A kaukazus a vilag olvasztotegelye. Meg magyari csoporttarsamis volt...

a mai napig tartom a kapcsolatot sok emberrel - egybkent tavaj abhaziaban voltam nyaralni, mert 130 00Ft-bol 3 hetig a vilag legszebb tengerpartja es a legfaszabb snowboard palyait elvezheted (egymastol BUdapest - Pecs tavolsagra a ketto egymastol)
Gyonyoru orszag - es helyiek sokkal becsuletesebbek es egyenesebb emberek mint a Horvatok.

amiota elkezdodott a haboru - minden nap hivom a barataimat, mert feltem oket. tobben a hadseregben vagy paramilitaris csoportokban vannak. banyamernok ert ugye mindenhez.. foleg ami robban...
süti beállítások módosítása