Rékuc (vagyis Reckl_Amál) »mai posztjára szeretnék reagálni pár sorban.
Miért kell a drogosokat áldozatnak nevezni? Egy idő után valóban tekinthető annak, de nem a dílerek, hanem saját maga és a drog áldozata lesz.
De addig van egy út, amin el kell indulni, amin haladni kell, hogy eljusson a függőségig. Ezen az úton önszántából kell mindenkinek elindulnia.

Van egy ismerősöm, aki bár még csak 14 éves, de már álma-vágya kipróbálni, mert egy általa szeretett zenész is drogozott (igaz, hogy abban is halt meg, de az mellékes). Állítása szerint ő nem lesz függő, csak kipróbálja és elfelejti.
Ez egy igen kétoldalú dolog a szememben. Valószínűleg egy füves cigitől a legtöbb ember nem lesz függő, de őt ismerve többször is kipróbálná. Nem tartom különösebb problémának, ha egyszer valaki kipróbálja, nincs sokkal több veszélye, mintha leinná magát.

Nem véletlenül van legalizálva néhány országban.
Ha valamit túlságosan tiltanak, azt úgyis ki akarják próbálni. De a kemény függőket nem békésen kéne kezelni, hanem szigorúan megbüntetni, hogy egy életre elmenjen a kedve az egésztől.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr26603867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása