Hogy semmi gond ne lehessen (vessetek meg, gyáva vagyok): az alább található szöveg nem hozható kapcsolatba velem, és a képek sem! Felelősséget az itt leírtakért, s a következményekért NEM vállalok.

Notehát:

Itt áll a levél, teljes terjedelmében.

"Tisztelt Szerkesztőség!
Már hetekkel ezelőtt meg kellett volna írnom Önöknek ezt a levelet, de sajnos eddig húztam-halasztottam az ügyet, pedig nem tűrne halasztást az, ami városunkban (Tiszaújvárosban) történik. Több településen laktam már az országban, de ennyire a régi, kommunista időkben megmaradt várossal még nem találkoztam. A város élén és a fontosabb pozíciókban ugyanazokat találhatjuk meg, akik 10-20 évvel ezelőtt voltak.
A város jelenlegi polgármestere (Koscsó Lajos) egy rendszerváltás utáni interjúban elmondta, hogy ő mindig baloldali marad, és nem érdekli az új rendszer, mert ha új rendszer lesz, nem akar majd velük együtt dolgozni.
Az általános iskolák igazgatója (Kulcsár Albert) a "Városi Népi Ellenőrzési Bizottság" tagja volt, azóta pedig folyamatosan iskolaigazgató és persze lelkes MSZP-tag.
Szinte minden nagyobb képviselőnek aránytalanul nagy a vagyona, például "Omar Szuleiman" egyik tulajdonosa az ún. Tiszaszolg 2004-nek, mely a helyi vízszolgáltató. Ennek hála a vízszámlák aránytalanul magasak, amelyet többféle csatornadíjjal magyaráznak. A nyári vízszámla is 12ezer forint, fizetni kell átalányt, hideg/meleg/langyos stb. vízdíjat.
A véleménnyilvánítás lehetetlen, miután a tiszaujvaros.hu híreinél hozzászólásban fejeztem ki nemtetszésemet, hét végén már a helyi újságban szólt rólam az egyik cikk.
"Néhány éve Tiszaújváros internetes honlapján megtalálható több véleménnyilvánító fórum, amit kitalálói nyilván azzal a szándékkal hoztak létre, hogy a népek is beleszóljanak építő kritikával, jobbító szándékkal a város dolgaiba. Csakhogy ezeken a fórumokon (...) nagyon sokszor válogatott gorombaságok olvashatók" stb. Következő héten ismét üzentek nekem, ezen a módon:
"Ha kirúgnak állásodból, ez se rettentsen el attól, hogy kimondod az igazságot. Ne mérlegelj, bírálj! Bármit, bárkit, ha kell, a mennyeieket is. Legalábbis a városi szintű mennyeieket. Följebb már nem érdemes hadakozni, mert a kutyaugatás, bármilyen hangos is, nem hallatszik el az égig. (...) Ha biztosan tudod is, hogy neked és a hozzád hasonlóaknak van igazuk, akkor se bántsd a szűkebb és tágabb világ alapítóit, a döntéshozókat, ne szidd megállapodásaikat, aláírt paktumaikat. Ne bántsd meggyőződésüket, hamis, téves elképzeléseiket."
Tehát korlátozzák a véleménnyilvánítást? Nekem nagyon úgy tűnik.

A legnagyobb botránynak azonban a kommunizmus népszerűsítését tartom, melyet ráadásul az egyik általános iskolában találtam, s melyről képeket is készítettem (mellékletként csatolva). A kiállításban (melyen sehol nem volt feltüntetve, hogy egyáltalán miért van ott) legnagyobb szerepet a KISZ-es és vöröscsillagos emlékek kapták, de nem volt hiány Lenin arcképéből sem. Sehova nem írták ki, hogy ez történelmünk szégyene, sőt, az sem, hogy a vörös csillag tiltott önkényuralmi jelkép, ezért már nem lesz meglepő, ha a gyerekek lerajzolják, hiszen ők még nem tudhatják, miről is szól valójában.

A másik nagyobb, felháborító hír a helyi katolikus plébános megvásárlása. A plébános ezüstmiséjének alkalmából megengedte, hogy a város MSZP-s polgármestere MISE KÖZBEN beszédet tartson, az oltár előtt. Mivel a plébános nagyon szeret internetközelben lenni, kapott egy laptopot, egy GPS-t, és 6 millió forintot az önkormányzat költségvetéséből. Az önkormányzati választáskor a plébános megmondta, hogy kire is kell szavazni...
Az előző diakónus szidta a szocialistákat, amit meghallott a jelenlegi polgármester testvére. A diakónust 1 héttel később elhelyezték.

A városban a cigányok botokkal és egyéb veszélyesebb eszközökkel járkálnak, kukáznak, majd a kuka tartalmát kiborítják, amiben később néhány éves gyerekek sétálgatnak, vagy éppen a szél viszi szét a városban a szagot és a szemetet. Aki nem tetszik nekik, azokat megfenyegetik, vagy éppenséggel megverik.

Elnézést kérek levelem hosszáért, de úgy érzem, ezekről mindenkinek tudnia kell. És még hol a történet vége? Oldalakat lehetne még írni erről a városról. Ha érdemesnek találják, legalább a képeket mutassák meg a világnak, mert erről minden normális érzésű embernek tudnia kell! A többi már csak "apró" ügy, bár azok is fontosak és undorítóak.
Köszönettel:
nervus"

képek hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr93113353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

88 2008.10.02. 20:41:39

Hello én egy tiszaújvárosi lakos vagyok és teljesen egyet értek veled erről a városról szörnyű, ami itt van, de sajnos nem tudunk mit tenni ellene pedig nagyon jó lenne, remélem lesz változás! Na de addig is kitartás!!!!

Nervus 2008.10.13. 15:42:01

Ennek igazán örülök :)

Bagolyferi 2008.11.07. 20:02:43

Szevasztok!
Én is a nevezett városban lakom, és tényleg igaz,
hogy itt nem venni észre a rendszer váltást.
Még most is a régi kommunisták vannak hatalmon,
és a cégek élén sem történt nagy változás. Hátha
történik valami itt "Leninvárosban" a választások
után.
süti beállítások módosítása