Nervus 2009.01.03. 21:26

Halál Izraelre!

Ez most egy olyan bejegyzés lesz, amit nagy valószínűseggel igen hamar el fog takarítani innen az Index stábja, hiszen "politikailag nem korrekt".

Élőben lehet nézni a Sky News-on, ahogy a zsidó hadsereg bevonul Palesztinába és bombázza azt.
Persze tudom, azok az aljas palesztin "terroristák".... akik iskolaépületben bújkálnak... meg mecsetekben... meg templomokban. Ugyanis zsidó barátiank ezeket lövik egész nap, mondván ott vannak a fegyverek elrejtve.

Mielőtt még valaki védeni kezdeén izraeli haverjainkat: egész Európa _ellenük_ tüntetett ma.
Igen, ők nem akarják bántani a civileket. Hogyne.

Őszintén remélem, hogy a palesztinok valóban nem adják fel és ők nem fognak térdreborulni a zsidó megszállók előtt.
Őszintén remélem, hogy valahonnan elővesznek egy olyan fegyvert, amivel ebből az áruló, megszálló, aljas gyilkos geci népből nyomorgó, szenvedő, haldokló és óriási kínokkal elpusztuló férgeket csinálnak.
A létező legnagyobb pokolt kívánom az egész kiválasztott népnek és ezúttal kérek mindenkit, hogy ha még a szavát nem is meri/akarja emelni,
gyújtson meg egy gyertyát azokért az ártatlanokért, akiket tömegével ölnek meg ezekben a percekben is, és tegye ki az ablakába, vagy bármilyen látható helyre.

Kérek mindenkit, hogy ne azt nézzék, hogy "messze lőnek valakik valakiket és engem ez nem érdekel".

A bejegyzés trackback címe:

https://nervus.blog.hu/api/trackback/id/tr78855902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.01.03. 21:54:44

miért takarítaná el? nem szoktunk posztokat cenzúrázni (mármint a bloghu, mert az indexhez ehhez semmi köze), nem kell parázni, írd ki magadból, ami a lelked nyomja.

Nervus 2009.01.03. 22:53:52

Index alatt a bloghut értettem, igen. Ha paráznék, akkor le se írtam volna :)

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.07. 22:07:41

Az EU parlamenti választási időszakban lesznek az első komolyabb kivágások. Egyelőre a reklámrendszer, illetve a kommentelési "változások" kielégítőnek bizonyultak.

iwanttofly 2009.02.18. 19:04:20

Egyik régi bejegyzésedben egy blogot elemeztél. Ezt írtad: " "Aztán mennünk kellett mer ugye apám állat :S" Az tuti... én az ilyen gyereket agyonverném. Mertnácivagyok. "

Állítólag pedig nem vagy az... Azzal kezdted hogy: " Nem vagyok náci. "
Akkor most hogy van ez? :D

palostrend · http://palostrend.hu 2009.05.21. 09:04:28

1 SZDSZ-es szavazó a világ másik feléről!

Kitépte és megette 4 éves fia szemét a drogos apa!

A valószínűleg drogos befolyás alatt álló Angel Mendoza kitépte és megette gyermeke szemét. A 35 éves férfi, miután gyerekére támadt, megpróbálta levágni a saját lábát egy baltával. A gyermekvédelmisek "figyeltek a fiúra", de azért nem vették el drogos szüleitől a kisfiút, mert azok nem verték eléggé. Ezt tanítja a liberalizmus.


Ez a fiú most nem így néz ki, ráadásul soha többé nem fog látni.
Vajon ő is támogatja a drogliberalizációt?
Egy kaliforniai férfi kitépte és megette 4 éves fia bal szemgolyóját, jobb szemét pedig megcsonkította, írja a bakersfield.com. A gyermek, aki a kiérkező rendőröknek csupán annyit mondott: „Apukám megette a szemem", teljesen megvakult. Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, megmaradt szemével fog-e valaha is újra látni, de nem valószínű. A kisfiú apja, a 35 éves Angel Vidal Mendoza a brutális tette után tolószékében átment egy üres házba, és megpróbálta levágni saját lábát egy baltával. A rendőrség az eset után vádat emelt a férfi ellen, aki valószínűleg drogos befolyásoltság alatt követte el tettét (nem ez volt az első). A kisfiú és sajnos az apa állapota is stabil. A gyermekvédelmi felügyelet az ügyről nem nyilatkozott, csupán annyit mondott el a program igazgatója, Brian Parnell, a kisfiút védőőrizet alá helyezték.
A rendőrségi jelentés szerint a 4 éves kisfiúra, Angelo Mendozára a szomszédok találtak rá. Április 28-án reggel Mendoza megkérte a szomszédját, Elizabeth Rodriguezt, vigye el kocsival délután egy munkával kapcsolatos találkozóra. A nő délután hatkor átküldte a 12 éves fiát a férfihoz, aki elmondta, Mendoza idegesnek tűnt, és nem engedte be a lakásába. Csupán annyit mondott, nemsoká megy. Pár perccel később a 12 éves fiú látta, ahogy a férfi kerekes székével elment valahova. Ekkor fiú és egy másik szomszéd bementek Mendoza lakásába, ahol megtalálták a földön fekvő 4 éves kisfiút. A többi szemtanú elmondta: a férfi ordítozott, kiabált és az üres ház udvarában le akarta vágni a lábát egy baltával.

Drog, csekkhamisítás, gyermekbántalmazás
A bíróság Angel Vidal Mendozát őrizetbe vette, és a bíróság döntése értelmében egymillió dollár ellenében helyezhetik szabadlábra. A rendőrség súlyos testi sértéssel, kínzással és gyermekbántalmazással vádolta meg. Mendozának nem ez az első összeütközése a törvénnyel, korábban elítélték már drogbirtoklásért, tettlegességért, csekkhamisításért és kiskorú veszélyeztetésének vétsége miatt, ráadásul jelenleg is próbaidőn volt, írja a bakersfieldnow.com.
A fiú édesanyja, a 23 éves Desirae Marie Bermudez – akire egyébként 2008-ban 15 ezer dolláros büntetést szabtak ki, mert nem fejezte be a drogelvonó programot - nem volt jelen, amikor az eset történt. „A fiam csak sírt: 'Mami, mami, veled akarok menni'. Félek. Azon gondolkodtam, vigyem inkább magammal, vagy hagyjam ott" - nyilatkozta a nő az eset után, majd még elmondta, azt hitte, fia biztonságban lesz drogos apja mellett.

A kisfiú anyját és apját is megvádolták még 2006-ban, akkor egy PCP nevű hallucinációkat okozó drog hatása alatt követtek el bűncselekményt, ugyanakkor egyikük ellen sem emeltek vádat kiskorú gyermek veszélyeztetése miatt.

Nem vették el a szülőktől, mert nem verték eléggé
A gyermekvédelmi felügyelet igazgatója elmondta, azért nem vették el a szüleitől a 4 éves Angelo Mendozát, mert ahhoz több fizikai bántalmazás – csonttörés, komoly sérülés - kellett volna érje. „Azokban az esetekben, amikor a szülők drogokat használnak, a gyermekvédelmi felügyelet feltétlenül ellenőrzi a gyereket, de nem kell mindenképpen elvenni. Minden a drogfüggőség mértékétől függ, illetve attól, vannak-e mások, akik vigyáznak a gyerekre – ismerősök vagy szomszédok" - mondta Parnell.
(Velvet nyomán)

palostrend · http://palostrend.hu 2009.06.11. 16:32:37

NARANCSOS BUKTA és az ismeretlen tettes...

Figyelem a Soros tanonc Orbánt, a "vezírt", a csörgőórások udvari Viktorát és hallgatom.
Hallgatom, ahogy "győzelmük" után élőben és egyenesben hágja meg a sok éves
munkakapcsolat beszédtechnikai tanárnőjét, mert mint a szóradar úgy hadar, ahogy csak a
dzsumbuj kábelégetői tudnak …hányni.
Ráadásul pökhendi is a lelkem, mint Döbrögi volt a verísek előtt.
Így írom le, hogy verísek mert bármily furcsa; - az Viktoromnál is csak most fog jőni.
Mármint az újabb.
Merthogy megint kap, azt már most beteszem a piszkozatok közé.

„2006 óta nem járt be az alkalmazottam dolgozni pedig 500 bruttóban állapodtunk meg/hó.
Próbaidőn még ráadásul szorgosnak és energikusnak is tűnt.
Aztán az ékszerüzletbe történt betörés után kiderült, hogy valaki idebentről összejátszott a
rablókkal.
Rablógyilkosokkal, mert a nyomozás során kiderült, hogy a családi ezüstöt őrző anyukámnak
fülig vágták fel a száját és többször is megerőszakolták…a halál beállta után.
A rendőrség már a nyomozás kezdeti fázisában tudta, hogy ki is az igazi tettes és mégis az
ismeretlenre kente a fajta jellegzetes bűntényt, napra pontosan a 3 hónap leteltével.
Mivel pechükre többen vagyunk, mint elegen, akiket ritka jó memóriával áldott meg a JóIsten, és
akik még akkor sem jönnek zavarba, amikor…
…amikor maga az IMF tolja be petyhüdt szerszámát miniszterelnöknek, amikor maga a SOROS
apuka értékteleníti el az OTP részvényeinket, amikor maga a MOSZAD löveti ki a szemeinket,
amikor maga a maga és a TE…
Szóval, mivel többen vagyunk, mint elegen, a magam részéről én már nem veszek fel olyan
alkalmazottat, aki zsebre dugott kézzel kér…
Ez a boltocska ugyanis minden látszat ellenére ékszerüzlet és nem kóser vágóhíd.
Jut eszembe.
Tudják, hol van most édes anyám gyilkosa?!”

palostrend · http://palostrend.hu 2009.07.05. 14:50:38

JÉZUS KORTÁRS GYILKOSAI - MA MAGYART ÖLNÉNEK MEGINT!


A MOSZAD által magyarországra telepített terrorista zsidó kormány már nyíltan ünnepélyes keretek között tagadja meg ESZTERGOMI (ISTERGAMI) OROSZLÁNJAINKAT, ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!
A MAGYAR GÁRDA egyenruháján kívül már lobogóinkon és SZENT festményeinken szentségtelenítenek a JÉZUS GYILKOS IVADÉKOK!

Tehetik mert birkatürelmű szelíd népünk még erre sem ugrik, ugrott + arra sem!

Így hát ezek a SOROS által pénzelt cionista droidok, akik hajdanán a Szent Koronánkból miskárolták ki SZŰZ MÁRIÁNKAT most Draskovics patkány utasítására neki estek a gárdának, a MAGYAR GÁRDÁNAK is.

Mondjuk, kivette a részét ebből a Simon Perezi terrorból a fekete mágiával operáló, elmeháborodott Szilvássi karvaly is, de&

&de mégiscsak eme kolosszális bűntény mögött a fenevad ügynökei tornyosulnak hatalmas árnyékká.

Ez a hatalmas, látszatra mindent beborító ÁRNY hivatott sejtetni a HUNMAG nemzetségek számára az egyik, lehetséges jövőt&

A jövőt, amit az ISTENGYILKOSOK, FEKETE PROTEKTOROKBAN izraeli halálosztókként akarnak kiharcolni maguknak.

Ez esetünkben, az Ő tolmácsolásukban a MAGUNKFAJTA vérét és gyászát jelenti, jelentené&

ISTEN VELÜNK! - de akkor KI LESZ ELLENÜNK: 2009.07.11-én?!

palostrend · http://palostrend.hu 2009.07.13. 23:25:09

Oszlófélben a KÓSER CAFATTETEM (SZDSZ)!!!

Az, hogy az SzDSz ma Magyarországon veheti a bátorságot és belerondíthat a magyarok, általuk elrabolt szabadságába, jövőbe vetett hitébe az, azoknak a megszálló tetveknek(konrádpetőtamásgáspár stb) köszönhető, akiket nem száműztünk abban a percben, amikor nyomorult telepeseik elkezdtek élelmet és védelmet kunyerálva beszivárogni őseink áldott anyaföldjére.


Ez a maréknyi magyargyűlölő még sorvadásában is az új Retkes bocsánatkérését sokallja. Teszi ezt úgy, hogy tagjai sorában olyan elvetemült ivadékokat tudhat és bújtat, akik közvetlenül és közvetetten irtották a magyarokat. Ráadásul úgy, hogy eleddig megúsztak mindennemű felelősségre vonást. Agyrém.

Már csak azért is, mert az 1990-es rendszerváltásnak hazudott héber megszállást is egy kommunista zsidaj újratemetésével nyomták le a torkunkon. Miközben azóta se romboltatták le az átkozott szovjet emlékművet a Szabadság téren. Sőt. Újrafényezték. És még mindig nem lövettük őket a Dunába. Bezzeg ők!

Az elvetemült, menekült és hazug történelem íróik nyomására rozsdás cipők tucatjaival szégyeníthetik a több tízezer éve a Kárpát medencében élő HUNMAG nemzetség őshonos törzseit. Miközben a 3 hónapig tartó fasizmusban is csak az érdekeltté tett sorstalan tisztek lőttek és lövettettek ártatlanokat a Dunába. Hogy is van ez?! Kapjatok már észbe Magyarok!!!

Ha a halálbüntetést már nem is illik újra kikövetelni (mint ahogyan ők tették őseink esetében!), de száműzni és ezeket a haszontalan és ingyenélő hazaárulókat azért nevükön nevezni; - na azt azért még lehet. Sőt! Kötelező. Lépten, nyomon. Minden percben és órában. Hogy ne legyen idejük nevet változtatni, kikeresztelkedni és nagy nevettetőkként, firkászként,színészként, és színlelőkként buzeránsok és heti hetesek közé rejtve magyarokat gúnyolni és nemzetünket fújolni. Én mondom, ki kell tenni a szűrüket és kiforgatni a zsebeiket, mert a Napra nem léphetünk sem, perc sem vaj emberekkel.

Azt hiszem, hogy a talmudi világ kárhozatát már mindannyian megelégeltük. És ezt az SZDSZ minden tagja érzi is a maguk módján. Ki kilépéssel, ki vért okádva, de érzi. S aki most ezt elégedetten szemléli -; az téved csak igazán!!! Tessenek csak figyelni, hogy merre is folyik a HIGANY!...

palostrend · http://palostrend.hu 2009.07.17. 18:07:21

MAGYAR-CIGÁNY háborút akar KIROBBANTANI a magyarországi ZSIDÓ KORMÁNY?!

Amikor a Fidesz kiiktatta a Pannon Rádiót az állandó zsidózásra hívatkozva, hogy ne legyen támadási felületük a cionista gyarmattartóik előtt...
Amikor 2006-ban Gesztikulák "TE melyik tévét foglalnád el?!" szlogennel ellátott óriás plakátjaival elkezdték a tudatos háborút a magyarok tudatalattijával...

Szóval már akkor vártam, hogy elindulunk és kikergetjük ezeket a puhatestű, döglött hal kézszorítású végbéllényeket az ORSZÁGUNKBÓL!

...most azonban, hogy a cionista, zsidórabszolgák (GORDON BAJNAIval az élen!) - direkt büntetlenül hagyják a SOROZATGYILKOS CIGÁNYOKAT és a késes mészárlásra nevelt fiatalkorú roma söpredéket...

...ráadásul úgy, hogy az Inkal-os DROG DROIDOK (BÚJTATOTT IZRAELI TERRORISTÁK!) Bajnaiék támogatásával, vidéki hadgyakorlatokon készülnek a MAGYAR VÉR ONTÁSÁRA!

...ELŐRE MEGFONTOLTAN, de veszettül aljas módon feszítik a CIGÁNYCÉRNÁT és lökik a TETÜHINTÁT!; - mert így tesztelik a magyar honleányok és hazafiak TŰRÉSHATÁRÁT.
Mondanom sem kell, hogy azt a TŰRÉSHATÁRT tesztelik, aminek a széle még véletlenül sem a zsidók által megCSONKÍTOTT MAGYARORSZÁGnál érnek véget.

Ebből adódóan:

1-ben már biztos vagyok; a MAGUNKFAJTA és a MAGYAR GÁRDA (HATÁROKON ÁTÍVELŐ!!!) visszafordíthatatlan sikerében és felülkerekedésében, mert...
...mert most már tényleg a MAGUNKFAJTA van többségben...

...még akkor is, ha KÖRÜLÖTTÜNK látszólag több a zsidó mint a cigány!...:))

palostrend · http://palostrend.hu 2009.10.14. 08:18:39

18 MAGYAR, 114 zsidó, a 10 éves PLAYBOY tablóképén!

Nesze neked antiszemita MAGYARORSZÁG! 10 év elég volt ahhoz az ISTENGYILKOSOK hordájának, hogy 86%-os fölényben tobzódjanak egy magyarországi kozmopolita kiadványban...
Ezekután sikítva teszem fel a JOBBIK immáron örökbecsűjét. MAGYARORSZÁG a MAGYAROKÉ?!...

...és most merüljünk reinkarnációs hipnózisba...

Simon Peresz egy Tel-Aviv-i gazdasági fórumon kijelentette, hogy Izrael gazdasági mutatói kitűnőek, s az izraeliek az egész világon befektetnek, fölvásárolják például Lengyelországot és Magyarországot. A zsidó állam elnöke végre kimondta azt, amit mi már régen tudunk: Magyarország területén új honfoglalás folyik.

Simon Peresz izraeli államelnök október 10-én beszédet mondott Tel-Avivban a Kereskedelmi Irodák Szervezetének éves közgyűlésén. A Máárív héber nyelvű izraeli napilapból megtudjuk, hogy Peresz az összejövetelen kijelentette: A súlyos pangást, a háborút, a Gázai övezetből történt kivonulást és egyéb válságot kiheverve manapság Izrael precedens nélküli gazdasági eredményeket ér el. Az izraeli gazdaság virágzik, mondta Simon Peresz.

Peresz kimondta: Izrael fölvásárolja Magyarországot
Az izraeli államelnök ezután kijelentette: Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások, hangsúlyozta Peresz.

Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot, mondta Simon Peresz izraeli államelnök.

Mindezek persze nem jöhettek volna létre ha...; - de jut eszembe!

...az ÜDVTÖRTÉNELMI magyar alkotmány jogfolytonosságának visszaállítása semmissé teszi a hazaáruló kormányok gyarmatosítókkal kötött szerződéseit.

Ezt a tételt már 785 évvel ezelőtt is megfogalmazták elődeink.

Az Aranybulla

A Szentháromság egy Isten nevében.

1. § Endre, Isten kegyelméből Magyarország, Dalmáczia, Horvátország, Ráma, Szerbia, Galiczia és Lodoméria királya, örök emlékezetűl.

2. § A miért hogy országunk nemeseinek és másoknak is szent István királytól szerzett szabadságát némely királyok hol tulajdon haragjok bosszujából, hol gonosz, avagy önnön hasznokat szerető emberek hamis tanácsadásából, sok pontban hatalmasul megrontották vala, azért a nemesség gyakorta sürgető könyörgésekkel zaklatta felségünket és előttünk való királyai fülét az ország állapotjának megjobbitásáról.

3. § Mi tehát az ő kérelmöknek mindenben eleget akarván tenni, kivel tartozunk is, jelesben azért, mert ez okon velek már gyakortább nem kicsiny keserüségre jutott ügyünk, a mit a királyi tisztesség tökéletes megtartásáért eltávoztatnunk illik, ez pedig senki más által nem lehet inkább mint ő általok: megadjuk mind nekik, mind országunk többi lakosinak azt a szabadságot, melyet a szent király adott.

4. § E fölött egyebeket is, az ország állapotjának épülésére való üdvös dolgokat, rendelünk ily módon:

1222. évi I. törvénycikk

Szent István király ünnepéről

Rendeljük, hogy a szent király ünnepét minden esztendőnként, ha csak valami nagy nehéz ügyek gondja vagy betegségünk meg nem tilt minket, Fehérvárat tartozzunk megülni.

1. § És ha mi ott nem lehetnénk, a nádorispán kétség nélkül ott leszen érettünk és a mi képünkben minden ember dolgát meghallgatja; és az egész nemesség, valaki akar, szabadon oda gyülhessen.

1222. évi II. törvénycikk

hogy senki perbehivás nélkül el ne marasztassék

Ezt is akarjuk, hogy a nemes embert sem mi, sem az utánunk való királyok soha meg ne fogják vagy meg ne nyomorítsák valamely hatalmas kedveért, hanem ha előbb perbe hivatott és rendes uton törvényt láttak reá.

1222. évi III. törvénycikk

a nemesek és egyházak jószágának szabadságáról

Továbbá semmi szerpénzt, sem szabad dénár adót nem szedetünk a nemesek jószágán.

1. § Hivatlan sem házokra sem falujokra nem szállunk.

2. § Azonképen az egyházak népén sem veszünk semminemű szerpénzt.

1222. évi IV. törvénycikk

hogy a nemesség az ő marhájával és birtokával szabad legyen

Ha valamely nemes ember fiumagzat nélkül hal meg, birtokának negyed részét leánya kapja; a többivel azt mivelje, a mit neki tetszik.

1. § Ha pedig testamentom nélkül történik halála, valamely közelebb való atyjafiai vannak, azoké legyen, és ha teljességgel semmi nemzetsége nem volna, a királyra szálljon birtoka.

1222. évi V. törvénycikk

a megyés ispánok hatóságáról és a király falus-ispánjairól

A megyés ispán a nemesek jószágán itéletet ne tegyen, hanem ha pénzt vagy tizedet illet a dolog.

1. § A megyei várispánok egyáltalában senkit ne itéljenek, hanem csak a magok vára népét.

2. § A lopókat és latrokat itéljék meg a király falus-ispánjai, de ugyanazon megye ispánja széke előtt.

1222. évi VI. törvénycikk

a pártolkodókról, hogy tolvajt ne kiáltsanak

Továbbá, összepártolkodásból a nép tolvajnak senkit ne kiálthasson, mint eddig szokta vala.

1222. évi VII. törvénycikk

a királynak az országon kivül való hadakozásáról

Ha pedig a király az országon kivül akarna hadakozni, a nemesség ne tartozzék vele menni, hanem ha a király pénzén; és valamikor haza térend, a nemeseken hadi birságot ne vegyen.

1. § Ha pedig ellenség támadna haddal az országra, általánfogva mindnyájan tartozzanak elmenni.

2. § Azonképen, ha az országon kivül akarnánk hadakozni és mi is a haddal mennénk, minden, valakinek ispánsága vagyon, a mi pénzünkön velünk jőni tartozzék.

1222. évi VIII. törvénycikk

a nádorispán hatalmáról és a helyettes birákról

A nádorispán minden ember dolgában, ki országunkbeli, különbség nélkül itéljen.

1. § De nemesek perét, ha fejök vesztébe vagy birtokuk veszedelmébe jár, a király hire nélkül el ne végezhesse.

2. § Helyettes birákat pedig ne tartson, hanem ha egyet a maga udvarában.

1222. évi IX. törvénycikk

az országbiró hatóságáról

Országunk birája, mig a curián leend, mindeneket itélhessen és a curián indult pert akárhol elvégezhesse.

1. § De mikor az ő jószágában lakik, akkor poroszlót ne bocsásson és a peres feleket meg ne idéztesse.

1222. évi X. törvénycikk

hadban elesett jobbágyurak fiainak jutalmokról

Ha valamely jobbágyurnak, a kinek tiszte vagyon, hadban történik halála, annak fiát vagy atyjafiát illendő tiszttel méltó megajándékozni.

1. § És ha nemes ember halna meg azonként, ajándékozza meg fiát a király, a mint neki tetszik.

1222. évi XI. törvénycikk

vendégek avagy idegenek mi módon jussanak méltóságra?

Ha vendégek, tudni mint jámborok, jönnének az országba, ország tanácsa nélkül méltóságra ne jussanak.

1222. évi XII. törvénycikk

akármi módon megholtak feleségének hitbéréről

Ha valaki meghal, vagy törvény szerint halálra itéltetett, vagy perdöntő bajon esik el, vagy akármi más ok miá, annak felesége az ő hitbérében kárt ne valljon.

1222. évi XIII. törvénycikk

hogy a hatalmasok meg ne nyomoritsák a föld népét, se a szegénységet

A jobbágyurak ugy kövessék a király udvarát, vagy akármerre is ugy járjanak, hogy a szegénységet ne foszszák, ne nyomorgassák.

1222. évi XIV. törvénycikk

az olyan ispánról, a ki az ő vára népét megrontja

Továbbá, ha valamely ispán az ő ispánságának módja szerint magát tisztességgel nem viselné, vagy az ő vára népét megrontaná, ebben találtatván, mind az ország szine előtt vessék ki tisztéből szégyenére, és a mit elragadott, adja vissza.

1222. évi XV. törvénycikk

a lovászokról, peczérekről és solymárokról

Lovászok, peczérek és solymárok nemesek falvaira szállani ne merészeljenek

1222. évi XVI. törvénycikk

hogy egész megyék ispánsága örökül ne adassék

Egész megyét vagy akárminemű méltóságot örök jószágul vagy birtokul nem adunk.

1222. évi XVII. törvénycikk

hogy szerzett birtokától senki meg ne fosztassék

A mely birtokot valaki méltó szolgálatjával szerzett, attól soha meg ne fosztassék.

1222. évi XVIII. törvénycikk

a nemesek szabadságáról, hogy a király fiához mehessenek, és a király fia előtt elkezdett perekről

Továbbá a nemesek, búcsut véve tőlünk, szabadon mehessenek a mi fiunkhoz, ugy mint a nagyobbtól a kissebbhez; ez azért az ő birtokuk veszedelmébe ne járjon.

1. § Valakit a mi fiunk igaz törvény szerint fején itélt, avagy az előtte kezdett pert, mig ugyan ő előtte vége nem szakad, magunk eleibe nem bocsátjuk; viszont a mi fiunk is azonképen.

1222. évi XIX. törvénycikk

a föld népe és vendégek szabadságáról

A várakhoz tartozó jobbágyok szent István királytól szerzett szabadságuk szerint éljenek.

1. § Hasonlatosképen a vendégek is, akár micsoda nemzet legyenek, azon szabadságban tartassanak, mely kezdettől fogva vagyon nekik engedve.

1222. évi XX. törvénycikk

a tizedről

A tizedet pénzűl megváltani senki ne tartozzék, hanem a mit a föld terem, bort vagy gabonát, abbúl fizessék.

1. § És ha ebben a püspökök ellentartók lesznek, nem segitjük őket.

1222. évi XXI. törvénycikk

hogy a püspökök ne adjanak a tizedből a király lovainak és a nép se hordjon tizedet a király jószágára

A püspökök a nemesek jószágán való tizedből ne adjanak a mi lovainknak, se az ő népök ne tartozzék a tizedet a király jószágára hordani.

1222. évi XXII. törvénycikk

a király disznairól

Továbbá, a mi disznaink nemes ember erdején vagy rétjén ne legeljenek az ő akaratja ellen.

1222. évi XXIII. törvénycikk

az uj pénzről

Továbbá, a mi uj pénzünk esztendeig járjon, husvét napjától husvét napjáig.

1. § És a dénárok olyfélék legyenek, a minemüek voltak Béla király idejében.

1222. évi XXIV. törvénycikk

hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek

Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.

1. § Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.

1222. évi XXV. törvénycikk

a sóról

Továbbá, sót az országnak közepette ne tartsanak, hanem csak Szabolcson és Regéczen és a végekben.

1222. évi XXVI. törvénycikk

hogy az országon kivül valóknak birtokot adni nem kell

Továbbá, birtokot az országon kivül való embernek ne adjanak.

1. § Ha valamelyest adtak vagy eladtak, azt a haza fiai válthassák meg.

1222. évi XXVII. törvénycikk

a nyestbőr adóról

A nyestbőr adót azon szokás szerint fizessék, a mint Kálmán király elvégezte volt.

1222. évi XXVIII. törvénycikk

hogy a kit a törvény elmarasztott, annak oltalma ne legyen

Ha valaki törvény renden elmarasztatott, senki a hatalmasok közül meg ne oltalmazhassa azt.

1222. évi XXIX. törvénycikk

az ispán jövedelméről és a királyi jövedelmekről

Az ispánok csak az ő ispánságok igazával éljenek; egyebek, a királyhoz tartozók, ugymint cseberpénz, vám, ökrök, és a várak jövedelmének két része is a király számára legyen.

1222. évi XXX. törvénycikk

hogy a nádorispánt, a bánt és a király és királyné országbiráit kivéve, senki két tisztet ne viseljen

Továbbá, e négy jobbágyurat: tudniillik a nádorispánt, a bánt, király országbiráját és királyné asszonyét kivéve, senki két tisztet ne viseljen.

1222. évi XXXI. törvénycikk

hogy az előlbocsátott czikkelyek arany pecsét alatt irásba foglaltatván, különb-különbféle őriző helyekre adassanak és tétessenek el

És hogy ezen mi tőlünk engedett szabadság és ezen rendelésünk mind a mi időnkben, mind az utánunk következők idejében örökké erős legyen, irattuk egy igén hét levélbe, és megerősitettük a mi arany pecsétünkkel; ugy, hogy egyik levél küldessék a pápa urnak és ő is irassa bé az ő lajstromába; a másikat az Ispotályban, a harmadikat a Templomban tartsák; a negyedik maradjon a királynál; az ötödik az esztergomi káptalannál, a hatodik a kalocsainál álljon; a hetediket őrizze a nádorispán, ki az idő szerint leszen.

1. § Oly módon, hogy az irást mindenkor szeme előtt tartván, se ő maga meg ne tévedjen valamikép a mondott dolgokban, se királyt vagy nemeseket, avagy másokat megtévedni ne engedjen; hogy ők is örüljenek az ő szabadságoknak, és azért nekünk és a mi következőinknek minden időben hivek legyenek, és a királyi koronának tartozó engedelmes szolgálatjokat meg ne tagadják.

2. § Hogyha pedig mi, vagy az utánunk következendő királyok közül valaki ezen mi szerzésünknek ellene járna valaha, ez a levél adjon szabad hatalmat mind a püspököknek, mind más jobbágyuraknak és országunkbeli nemeseknek mindnyájan és egyen-egyen, jelenvalóknak és jövendőbelieknek és az ő megmaradékoknak, hogy mind nekünk, mind az utánunk következendő királyoknak minden hűtelenség szégyenvallása nélkül ellentállhassanak és ellentmondhassanak mind örökké.

3. § Kelt Keled kezéből, ki egri prépost és kanczellárunk; a testté lett ige után ezer-kétszáz-huszonkettedik esztendőben, mikoron tisztelendő János esztergomi, tisztelendő Ugrin kalocsai érsekek, Dezső csanádi, Róbert veszprémi, Tamás egri, István zágrábi, Sándor váradi, Bertalan pécsi, Kozma győri, Bereczk váczi, Vincze nyitrai püspökök voltanak, a mi királyságunknak tizenhetedik esztendejében.

Értsenek a szóból mert ha nem, akkor a magyarországi zsidó playboy, radnai péter joggal hirdetheti: "A MI ÉVTIZEDÜNK!"!

palostrend · http://palostrend.hu 2009.11.27. 00:34:23

A pécsi ZSIDÓ GYILKOS NEVE: GERE ÁKOS!!!

Gere Ákos (helyi blogból) a mocskos pofáját nem mutatják, de már előre minden hír az elmeállapotával foglalkozott, miközben előre megtervezett gyilkosság volt. A folyosón a hátizsákjában volt a pisztoly, kiment érte és úgy lövöldözött. Micsoda lövészklub lehet ahová ilyen férgeket fölvesznek? És ilyen pisztollyal sétálgáthat az egyetem területén? Amikor a rektor azt mondta, hogy jó volt a biztonság. Nem a biztonság a kérdés, hanem az erölcsi züllés!

A pécs elkövetőről egyelőre azt lehet tudni, hogy 23 éves, jól bánt a lőfegyverekkel, mivel az Első Pécsi Polgári Lövész Egylet tagja. Éppen ezért volt fegyvertartási engedélye. Gadó György a lövészklubnak a vezetője a bamma.hu lapnak azt mondta, semmi előjelét nem tapasztalták a csütörtökön történteknek, a lövöldőzőt kedves, érdeklődő, intelligens fiatalembernek ismerték meg, aki soha nem viselkedett indulatosan. (hirszerzo)

A Hír-TV a fél 8-as hírekben G. Ákosnak mondja a terrorista bánözőt. Tavasszal szerezte a fegyvert. Gyilkolt, majd kismotorjával elhajtott a másik épülethez és fölment annak 7-dik emeletére. Egy elmezavarodott vagy bolond ilyet nem csinál, az biztos. Itt minden átgondolt volt.

9 mm-es csehszlovák gyártmányú parabellummal gyilkolt. (Kép: zastava) Ilyen fegyvert használnak sportlövészetre? Ez gyanús.....

A lövöldöző és a fiú, aki meghalt, a társaik szerint rossz viszonyban voltak. A támadó információk szerint azt mondta, hogy meg fogják bánni akik, heccelik. A csoporttársak szerint egyébként általában zavartan viselkedett a 23 éves fiú. A fiúnak azért volt fegyvere, mert tagja volt egy helyi lövészklubnak is. A rendészeti miniszter szerint lehet, hogy szigorítani kellene a fegyvertartás szabályait. "Az egyik tanulsága, - persze sok van - ennek a történetnek, hogy el kell gondolkodnunk vajon a fegyvertartásra vonatkozó szabályaink, azok kellő biztosítékot adnak-e arra, hogy csak olyan kezébe kerüljön fegyver, aki biztosan tudja, hogy hogyan kell azt használni" – nyilatkozta Draskovics Tibor. (MTV)
A miniszter hazudik, hiszen pontos szabály van az engedélyek kiadására és arra hogyan kell tárolni és hová szabad vinni és milyen módon, a figyvert. Ezt ez a terrorista nem tartotta be. Az biztos, hogy a lövészklubban elhallgatják amit tudnak róla.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) megkéri majd a pécsi lövöldözés ügyében eljáró bíróságot, hogy elrettentő erejű ítéletet szabjon ki az elkövetőre - közölte Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke csütörtökön az MTI-vel. Miskolczi Norbert hozzátette: a leendő értelmiség számára teljeséggel felfoghatatlan, hogy mi vezérelhette a támadót. Elgondolkodtató azonban, hogy ez a jelenség eljutott Magyarországra is. Mindenképpen meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy ez soha többet ne fordulhasson elő - mondta.

Az ATV-ben 26-án este azt mondták, hogy zörgött, dobolt és ezzel zavarta az órát, ezért küldék ki – mondja a helyi főrendőr. Ez is azt erősíti meg, hogy szó sem volt elmezavarról, ez egy terrorista patkány, a neveltetésének köszönhetően. A rendőr is megerősítette, hogy az egyetemre eleve fegyverrel ment be.

palostrend · http://palostrend.hu 2010.04.01. 09:25:10

A Bilderberg farok lemetszése: MAGYAR NEMZETI ÉRDEK!!!

Szavazás azaz KERESZTVETÉS előtt (2010.04.11-én!) ez mindenkinek kötelező: vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=61820262

Amint arról a földgolyót behálózó KÉNBŰZÖS! médiacsatornákból értesülhettek és jól fel is háborodhattak; - az az ősellenség elmúlt hetekben planetahírré dagadt cionista provokációja, amit a BILDERBERG CSOPORT alantas, sátán fattyjai kürtöltek világgá a VILÁG KÖZEPÉT URALÓ MAGYARORSZÁG ŐSLAKOSAI ELLEN, hogy azt mocsokba döngölve, megalázottan erőszakolják meg...- ÉLŐBEN és EGYENESBEN, ahogyan azt 90 évvel ezelőtt is TRIANONBAN tették!!!
...de, hogy miért is kellett ezt a NEMZETI ERŐSZAKOT megint elkövetni?!
KIKNEK ÁLLHAT ÉRDEKÉBEN MAGYARORSZÁG MEGKAPARINTÁSA?!

... piti cionrabszolgák a MÁV-on és az OTP-n keresztüli megzsarolásunkkal keltették MAGYARORSZÁG rossz hírét, hogy ránk süttethessék az antiszemitizmus és a nácisodás oly mértékű "skarlát betűjét", amitől terrorizmusra hivatkozva megakadályozhatják áprilisban MAGYARORSZÁGON a "SZABAD VÁLASZTÁSOKAT"!
A századik zsarolás...Választáskor...
Bajnai Gordonka mint a BILDERBERG csürhe magyarországi fullajtára az utolsó "parlamentális" napon, magyarírtó haverjaival az mszpszdsz - a fidesz tartózkodásával-megszavazta, hogy akár 3 évet is kaphatunk, ha nyilvánosan tagadjuk az ún. holokausztot.
A "nemzetközi nagytőke" vagyis a VILÁGFAROK!!! által kirobbantott Nagy Háborúban (1914-1945) elesett kb. 1,4 millió magyar persze nem számít.
...meg az utána következő judeobolsevista mészárlások tízmilliós hullahegyei sem számítanak tételként.
...meg TRIANON sem, amit szintén ez a hírhedt és titkolódzós BILDERBERG CSÜRHE szervezett és vezényelt le magyargyűlölő véglényeivel.

Érdekesség, hogy ha "érzéseiben bántunk" majd meg egy ilyen SORSTALAN őspatkányt, akkor is bíróság elé kerülhetünk...
ŐSPATKÁNY BÍRÓSÁG elé persze - mert MAGYARORSZÁGON még nincs másik!!!

Az őspatkány ennek örömére folyamatosan és büntetlenül tagadhatja a JÓISTENÜNKET!; - KÖROSZTÁSÚ JELZÉST azaz JÉZUS KRISZTUST, akinek maga a TEREMTŐ ISTEN küldette ANGYALI SZENT KORONÁNKAT!!!
Nem véletlenül vetette rá dülledt szemeit a SÁTÁN és annak gyülevész klónjai, hiszen a VILÁGURALOMHOZ koronára van szüksége...

ISTEN KORONÁJÁRA!!!
...az meg, akárhogy is szemlélem: NÁLUNK VAN!
...a MAGUNKFAJTÁNÁL!
...a JÓISTEN BEVÁLASZTOTT NÉPÉNÉL!
MINDÖRÖKRE!!!

...és, hogy 1 JOBBIK VILÁGRA SZAVAZHASSANAK.

Szíves örömest tudatjuk, hogy a Rise Against - Prayer of the Refugee számát feldolgoztuk és, hogy ezentúl a Pálos Trend formációtól ez a szám a zsidó terror hangoskönyveként, Ördögűző címmel fog futni a video megosztókon.
Ja!
...ha netalántán szinkronicitást vélnének felfedezni a zsidók palesztín mészárlása és a magyarországi zsidók és zsidóbérencek magyar népességírtása között, akkor az még "véletlenül" sem a "véletlen" műve...
Mintsem inkább a SÁTÁN NÉPÉNEK ISTEN és SZŰZLEÁNYGYILKOS MIBENLÉTE, hiszen GYILKOLNI "SZÜLETTEK" és feláldozni...MÁSOKAT.

Szeretettel: a magyar Pálos Trend

palostrend · http://palostrend.hu 2010.06.16. 10:32:30

"REFI" Orbán Viktorhoz!

Viktorom!

8 évet töl­töt­tél vissza­vo­nul­tan a ki­vá­rás­ra ala­poz­va, hogy hát­ha megint a kon­dér­hoz en­ged a Bilderberg csür­he.
Ne­sze.
Most meg­kap­tad a tönk­re­tett és ki­fosz­tott or­szá­got.
29 pon­tod ugyan tet­szik mert szí­vet me­len­ge­tő és igaz­sá­gos, de....
...de a leg­na­gyobb ba­jom még­is az ér­ték­rend­del van, hogy a pá­lin­ka­fő­zés ott­ho­ni en­ge­dé­lye­zé­se szá­mod­ra fon­to­sabb mint a Magyartalan Tudományos Akadémia fel­szá­mo­lá­sa... a MAZSIHISZ át­vi­lá­gí­tá­sa és há­bo­rús bű­nö­se­i­nek, ha­za­áru­ló­i­nak le­ül­te­té­se...a ma­gyar­gyű­lö­lő Márai ala­pít­vány fel­szá­mo­lá­sa...a MAGYAR BANKRENDSZER meg­te­rem­té­se... a zsi­dók ve­ze­tő po­zí­ci­ók­ból va­ló ki­eb­ru­da­lá­sa nem­zet­vé­del­mi okok­ból "iz­ra­e­li" min­tá­ra...56 valós eseményeinek feltárása...és még so­rol­hat­nám nap­es­tig; - élet­sze­rűbb és élet­be­vá­góbb len­ne, hogy Magyarország ma­gyar ma­rad­has­son.
Viszont így, hogy a bu­da­té­té­nyi ki­la­kol­ta­tást is (ígéreted ellenére!!!) agyon­hall­ga­tás­ra ítél­té­tek, ké­te­lye­im tá­mad­tak.
...és nem csak azért mert Soros rab­szol­gá­ja és adó­sa vagy éle­ted vé­gé­ig, ha­nem azért mert megint át aka­rod gyur­csá­nyi min­tá­já­ra kúr­ni a fe­je­met....
...és megint el akarsz lop­ni az éle­tem­ből 20 évet...
Úgyhogy azt ja­val­lom ha­tá­ro­zot­tan és még sze­lí­den, hogy szed­jé­tek össze ma­ga­to­kat vagy a sá­tor­fá­to­kat vagy a Jó­Is­ten­nel gyű­lik + a bajotok...immáron 1 va­lós ar­mag­ed­don­ban.
...mert ügye mondanom se kell, hogy amíg BUDAHÁZY-t benn tartatod, addig Ti álltok vesztésre 1 JOBBIK VILÁGBAN?!

palostrend · http://palostrend.hu 2010.08.11. 19:32:32

ORBÁN! - SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYÖRGYNEK!!!

Államformánk: cionista diktatúra

Magyarország a cionista terror legutolsó fázisába, az emberfők metszésének
olyan stádiumába szoríttatott a ZSIDESZ bűnszövetkezet ismételt hatalomra kerülésével, amely bűnszövetkezetnek már különös jóstehetség nélkül is kijár, nagyon kijár! - az irgalmatlanul, csúfos vég!

Ez, az ország nemzeti hányadához képest igen karcsú, de látszólag összefogó, a
karvaly tőke totális háttértámogatását élvező nomenklatúra, akik mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül szembe hazudnak, és arcul köpnek.
Ráadásul olyan kíméletlen, sztálini mentalitással bírók, ami nélkülözi a lakossággal szembeni lojalitás fikarcnyi szánalmát; -, ellenben operál az ávós kínzások összes Biszkus hagyományával, míg követendő vérrontásaikban a százszavas, "túlképzett", magyar bajuszos, kommunista Martonyi Jancsi bohóc képezi a kezdetet és a véget.
Ez a kezdet és vég meg abból tevődik, hogy Martonyi agyi szintjére züllesszék Magyarországnak még a CSILLAGVÁLTÁS elöttről (1990. 10.23.) megmaradt, jellegzetesen magyar értékeit...
... úgy formálisan, mint szellem...óriásaiban!

Továbbra is óránként fecskendezik, előre kitervelten, tele vízionálva a társadalom vetítővásznára a fertőt, amit pechünkre majszolunk is mint hülye gyerek a romlott boci csokit.

A magyar emberek egyre darabosabban, érzelem mentesebben - léteznek -,
egyre aggasztóbban viselkednek s csillagszemünk is kezd egyre savóbbá válni, ami végképp kiszolgáltatottá tesz mindannyiónkat, mert már a színes kontaklencsékbe is bele tudunk szerelmesedni mint, ahogyan tetszeni engedjük magunknak már az agyonszolizott száraz szingliket is.

Közben meg arról álmodozunk, hogy még véletlenül se érintkezzünk implantátumokkal; - se testben, se kívüle. Agyrém.

S ez éppen elég ösztönző erő azoknak a vadidegeneknek, akik országunkra, Magyarországra, e világunk közepére, olyannyira hadonászva, szemforgatóan teszik rá csúszós tenyereiket, mint ahogyan a meztelen csigák nedvedzik csíkjaikat, kiszemelt területeikre.

Nedvedzik úgy, hogy a rajta tébláboló őshonos egyedeket semmi más cél ne kergesse, mint a színesebbnél színesebb kupakok begyűjtése vagy a sörös címkék leáztatása.

Nosza hát. Mustrára!

Kezdjük rögtön az átnevelési trükkjeikkel.

A 2/3-os "ÓRIÁSPÁRT" parlamenti könyöklői, sábeszdekliben igyekeznek megfellebbezhetetlenül kinyilvánítani, hogy a még többségi egészséges társadalmat zsidó és cigány szeretővé, egyfajta önfeladó barommá kell kényszeríteni.

...de gondolkozzunk el, hogy mi is lehet ez a motivációs erő, ami hadrendbe képes sorakoztatni megszívott kullancsokat a magyar emberek többségével szemben?!

Eleve és kizárólag földi világunkban senki és semmi mást nem lehet jobban megvesztegetni és nyomorultabbá tenni, mint az oszlásnak indult beteg lelket, "amik" fiktív pénzekért, sukorói javakért és hatalomért az égadta világon mindenre kapható.

Az áldozat (holokauszttúlélők, buzeránsok, született gyilkosok!) örökös szerepjátszásától kezdve a szegénység és megosztottság, folyamatos, fenntartásán túl a vérontás, habzó VÉR...rontásáig mindent, de mindent kér.

Ez a fajta vehemens agresszió évszázadok óta változatlan a bosszúálló isten ivadékainak, az istentelenek degeneráltjainak...
... s mégis rendre beengedjük a lompos farkasokat a házikónkba...otthonainkba...lányainkba.

Úgyhogy azt a segítséget, amit magunktól vagy Budaházytól várhattunk volna már nem kapjuk meg, mert a zsidesz cionistáinak kegyetlen megnyilvánulásai, beetették az emberekkel, hogy egyedül vagyunk és, hogy Budaházy terrorista.

Vagyis, hogy mindenki 1 szál magában felelős mindenért, - olyan, hogy család, közösség, társadalom, nemzet nem létezik.
Aki meg mégis megkérdőjelezi ennek a szűzleánygyilkos fajnak a gyökerét, "eszmeiségét" akkor abban a minutában terroristának csippezik!!!

Ott tartunk mára, hogy a fenevad hazátlanok, a zsidó bírók, vérbírók tömkelege, (rémtetteik ismeretében is!) továbbra is beadhatják a szánkba... a terrorista csutkát...

Téve mindezt úgy, hogy név szerint ismerjük azokat a vérbíró elődöket, akiknek nem mást mint a MAGYAR NEMZETHALÁLT! okozó TRIANONI DIKTÁTUMOT "köszönhetjük"!!!

Tragédiánk, hogy azt is képesek voltak elhitetni, hogy úgy leledzünk itt a világegyetemben, mint egy taknyos orr, aminek nincs gazdája...
Pedig mindnyájan tudjuk - mi az hogy! - hogy honnan is fröcsög ez a szürcsögős, orrmány kampány!

Ezt a felvetést terebélyesíti a génhibások és elfajzottak aktuális hír ömlenye is, ami gőzerővel igyekszik sarokba nyomni Budaházyt.

Ezért könyökölni, hengerelni kell: vagyis, 30 ezüstért kútba kell vetni minden együttérzést, kegyet, értéket, emberséget, családot, a magyar emberekben lüktető, együvé tartozás, spirituális élményét!

Nonszensz, NA! Nonszensz.

Már csak azért is, mert kikérem magamnak, hogy ócska, hold fázist ugató törpék fújják, a többség szerenádját.

Igenis, kikérem magamnak név szerint: Orbán takarodj el a sleppeddel együtt ha még arra is alkalmatlanok vagytok, hogy kiszabadítsatok 1 MAGYAR HAZAFIT, BUDAHÁZY GYÖRGYÖT!!!
süti beállítások módosítása